Predstavljanje kandidata – Matea Miloslavić
svibanj 15, 2017
Predstavljanje kandidata – Antun Žeravica
svibanj 17, 2017
Prikaži sve

Predstavljanje kadnidata – Luka Rašica

Luka Rašica rođen je 27.12.1989. u Dubrovniku. Nakon osnovne škole u Župi, završava srednju Turističku školu u Dubrovniku, a svoju veliku strast prema IT-u nastavlja njegovati na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu gdje završava studij Informatičkog dizajna. Uz studij honorarno radi kao web dizajner za tvrtku Info Novitas. Nakon povratka u Župu zapošljava se u tvrtki Laus CC, a danas je suvlasnik studija za vizualne komunikacije Insoma.

Lukin djed prenio je na sve svoje unuke, pa tako i na njega, strast za “bijeli sport”, pa tako Luka nakon godina treniranja tenisa, danas povremeno trenira Župsku djecu.

Ovoj listi se pridružio jer mu je dosta polovičnih rješenja i neiskorištenog potencijala Općine. Smatra da je jako bitno u svojoj zajednici pokušati nešto promijeniti, a ne gledati izdaleka i kritizirati.

Kao što smo rekli, Lukina strast je tehnologija te Župu vidi kao modernu općinu, predvodnika pametnih tehnoloških rješenja na ovim prostorima, okrenutu budućnosti. Kako kaže: “Župa uz pomoć tehnologije može imati rješenja koja će tolike procese ubrzati i olakšati mještanima. Izrada sustava koji bi bio alat za direktnu komunikaciju s Općinom, putem kojeg bi mogli npr. tražiti subvenciju za avio karte, pregledati sva svoja davanja općini, vidjeti raspodjelu svih sredstava, bila bi iznimno korisna za sve. Također, WiFi mreža na području cijele Općine projekt je koji je davno trebalo napraviti, ali nikad nije kasno misliti na budućnost!”

Luka je naš vizionar koji je spreman raditi 0-24 na ostvarenju projekta “Pametna Župe” s kojim ćemo Vas još pobliže upoznati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *