Predstavljanje kandidata – Ivela Matičević

Iz programa – Javni sadržaj
svibanj 14, 2017
Predstavljanje kandidata – Matea Miloslavić
svibanj 15, 2017
Prikaži sve

Predstavljanje kandidata – Ivela Matičević

Ivela Matičević rođena je u Dubrovniku 12. prosinca 1982. godine. Nakon završetka prirodoslovno-matematičke gimnazije, završava viši studij Primijenjenog računarstva pri Sveučilištu u Dubrovniku. Uz osnovnu izobrazbu, završila je prvi stupanj naobrazbe za Samostalnog knjigovođu pri Suvremenom učilištu u Splitu, te pedagoško-psihološku i metodičko-didaktičku izobrazbu nafakultetu J.J. Strossmayera u Osijeku. Trenutno završava Diplomski studij Poslovno računarstvo pri sveučilištu u Dubrovniku.

Kao redovan student radila je na mnogim pomoćnim radnim mjestima, te tako upoznala najniže strukture kroz niskokvalificirane poslove i raznovrsne načine poslovanja. Radila je kao programer, informatičar, voditelj marketinga, voditelj poslovnice, prodajni savjetnik u telekomunikacijama, knjigovođa u obiteljskoj tvrtki, te kao nastavnik u školi. Trenutno je na roditeljskom dopustu, a uskoro se planira vratiti za školsku katedru. Uz posao i obitelj uvijek je nalazila vremena i za volontiranje i humanitarni rad.

U Župu dubrovačku se doselila 2004. godine, gdje je uz svog muža izgradila dom i obitelj.

Ivela je mama troje djece, a najviše voli s njima uređivati vrt i povrtnjak. Važna joj je izbalansirana i prirodna prehrana, te smatra da je važno odgojiti ekološko osviještenu djecu. Razvrstavanje otpada i “zdravog smeća” njihova je svakodnevica. Uključivanje djece u humanitarni rad nešto je na što se posebno ponosi jer djeca ne znaju kako je nekome teško dok se u to ne uvjere vlastitim iskustvom. Smatra da tako nauče više cijeniti ono što imaju.

Pjeva u klapi od 2000. godine, i često zna reći da je pjevanje njezin stil života.

Veliki je zaljubljenik u automobile i strastveno prati utrke Formule 1. Planira jednog dana uživo popratiti utrku u Italiji ili Belgiji.

Na ovoj nezavisnoj listi se našla jer jednostavno ne može biti samo pasivni promatrač. Zalaže se za povećanje sportskih i rekreativnih sadržaja u Župi dubrovačkoj, bolje uvjete rada i boravka u školi i vrtiću, cjelovitu i aktivnu stručnu službu u vrtiću, više izvanškolskih i izvanvrtićkih događaja za djecu, osnivanje ogranka narodne knjižnice, uređenje i izgradnja parkova, šetnica, igrališta, zabavnih i društvenih sadržaja za djecu i odrasle tijekom cijele godine, općenito rad usmjeren na boljitak djece i roditelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *