Predstavljanje kandidata – Marija Miloslavić

Predstavljanje kandidata – Made Žeravica
svibanj 14, 2017
Iz programa – Javni sadržaj
svibanj 14, 2017
Prikaži sve

Predstavljanje kandidata – Marija Miloslavić

Marija Miloslavić rođena je 03. siječnja 1985. u Dubrovniku. Osnovnu školu pohađa u Župi dubrovačkoj nakon koje završava srednju ekonomsku školu, smjer ekonomist. Nedugo nakon toga upisuje ekonomski fakultet, ali brzo shvaća da njena budućnost neće ići u tom smjeru. Kroz svoje srednjoškolsko obrazovanje radi svako ljeto i kaže kako joj je to jako značilo da spozna vrijednost novca, ali i samu činjenicu da bez mukotrpnog rada nema dobrih rezultata. Jedna od stvari za koje će se zalagati svakako je pružanje mogućnosti sezonskog zaposlenja mladima, koji bi na taj način još u svojoj mladosti postali svjesni svojih sposobnosti, ali ujedno se i osjećali više vrijednima i zaposlenima.

Marija se vrlo rano odlučuje osnovati obitelj, tako da već sa 21 godinom postaje mlada majka. Danas se može ponositi sa šestero djece u koju ulaže sav svoj rad i vrijeme. 2011. godine i njeno obrazovanje nastavlja ići u tom smjeru kada upisuje studij Odgojnih znanosti, smjer Predškolski odgoj. Do diplome joj je ostalo par ispita. Kaže da je trenutačno najbolje određuje riječ “mama”, te je žrtvovala sve svoje slobodno vrijeme, svoje aktivnosti i želje, a u svrhu najveće stvari na svijetu, kako odgojiti odgovorne, tople i sposobne ljude koji se neće bojati budućnosti.

Svjesna je i problema s kojima se svakodnevno susreće njena obitelj, ali i mnoge druge obitelji s više djece, a to su na prvom mjestu problemi financijske prirode. Zalaže se da sve majke sa četvero i više djece steknu status “roditelj odgajatelj” te da se iz općinskog proračuna izdvajaju mjesečna davanja za takve obitelji. Trebala bi se povećati i davanja za prvo, ali i svako sljedeće dijete. Smatra da bi pažljivijim i mudrijim raspolaganjem općinskim proračunom, novca bilo i za tu svrhu koja bi nam svima trebala biti na prvom mjestu, jer kako znamo najveći problem naše domovine je upravo izumiranje stanovništva.

Kao još jednu od brojnih stvari koje su važne za mnogočlane obitelji navodi i subvencioniranje školskih udžbenika. Marija sa svojom obitelji dosta vremene provodi u prirodi, na igralištima i upravo i tu vidi problem jer se djeca van turističkoga dijela općine i nemaju gdje igrati. Daje primjer Brašine gdje u uskom krugu živi 50-ak djece do 13 godina, a nemaju nikakvo igralište.

Upravo u ovoj Nezavisnoj listi prepoznaje ideale i ciljeve kojima i sama teži, njihovu odvažnost i hrabrost da ih sprovedu u djelo.

“Djeci kao roditelji, ali i kao društvo trebamo dati i korijenje i krila. Korijenje da se uvijek imaju kamo vratiti i da znaju odakle potječu, a krila da mjenjaju svijet oko sebe!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *