EU fondovi
svibanj 13, 2017
Predstavljanje kadnidata – Matilda Vladić
svibanj 14, 2017
Prikaži sve

Predstavljanje kandidata – Mario Grbić

Mario Grbić rođen je 30. srpnja 1971. u Dubrovniku. Nakon završene srednje turističke škole većinu radnog vijeka proveo je na poslovima turističke operative i komercijale. Posljednjih godina fokusirao se na hotelijerstvo, a trenutačno je na poziciji voditelja poslovanja Hotela Petka i Hostela Sol u Dubrovniku.

Mario se pridružio kandidatima liste jer je u njima prepoznao mlade i energične ljude otvorena uma i svježih ideja koji razmišljaju u skladu s vremenom u kojem živimo i u stanju su stvoriti viziju održivog razvoja naše općine koja je nažalost opterećena mnogim problemima isključivo zbog činjenice da u upravljanju njome ne koristimo najbolje što imamo.

Razvojni potencijal Župe koji znatno nadmašuje puko reaktiviranje predratnih hotelskih kapaciteta zahtjeva pomno planiranje, korištenje mogućnosti financiranja iz EU fondova, te kvalitetno lobiranje kod svih razina izvršne vlasti RH.

Sve nabrojano nismo imali prilike doživjeti od općinskih struktura još od osnutka općine 1997. godine. Poznata je izjava upravo ove odlazeće općinske garniture da se nije išlo na prijave financiranja projekata iz EU fondova jer je to „komplicirano“. Osim što ova izjava vrijeđa inteligenciju svakog stanovnika općine Župa dubrovačka, također pokazuje što je maksimum osmišljavanja projekata za ekipu na odlasku: gradnja pločnika, kružnih tokova (neke i iz par pokušaja), te beskonačna rekonstrukcija križanja na Srebrenom.

Kao veliki poklonik IT-a i novih tehnologija općenito, Mario se zalaže za što veću digitalizaciju djelovanja općine, pogotovo u dijelu komunikacije sa stanovnicima. U vremenu kad se intenzivno koriste društvene mreže potrebno je stvoriti kanale komunikacije koji će trenutačno uspostaviti i približiti kontakt između dužnosnika općine i stanovnika i na taj način omogućiti neposredan protok informacija u realnom vremenu.

Malo je poznato da u Župi živi nekoliko vrhunskih programera, a sve više naših studenata odlučuje se upravo za razvoj software-a kao buduće zanimanje. Omogućimo svima njima uvjete za razvoj takvih tvrtki u našoj općini, sudjelujmo u kreiranju uzbudljive budućnosti.

Mario je veliki ljubitelj glazbe i glazbenik amater. Zalaže se za još snažniju potporu najvećem i nažalost jedinom župskom godišnjem koncertnom događaju Puntiželi, te proširenju ili eventualnom stvaranju još najmanje jednog festivala s klapskim ili folklornim nastupima. Osim hvale vrijednog projekta limene glazbe, potrebno je poduprijeti puno više projekata takve vrste.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *