Otvoreni sastanak
travanj 27, 2017
Predstavljanje kandidata – Victoria Kulišić
svibanj 12, 2017
Prikaži sve

Volim sve što vole mladi – Boba Thomas

Božidarka (Boba) Thomas rođena je 2.veljače 1971. godine u Dubrovniku. Nakon završetka srednje škole i dobivanja diplome frizerske struke, odmah počinje raditi i učiti svoj zanat. ”Čvrsto vjerujem da je za uspjeh potrebno krenuti od dna te se postupno penjati prema vrhu; naravno, vrlo je važno da volite ono što radite”, komentira Thomas.

Nakon godine dana rada u struci u Dubrovniku, Boba se odlučuje za nastavak karijere u inozemstvu te se seli u London 1993. godine, što je predstavljalo rizik za relativno vrlo mladu djevojku. Htjela je unaprijediti svoje znanje engleskog jezika te se okušati u životu i radu u velikom svjetskom gradu.

Nakon šest godina života i rada u središtu Londona, zajedno sa svojim mužem Markom Thomasom, odlučuje se vratiti u Dubrovnik te započeti novi život i pokrenuti vlastiti posao. Uz poslovna iskustva koja je stekla radeći u Londonu, Boba pokreće svoj posao i otvara vlastiti frizerski salon.

Iako je samopriznata ”lokal patriotkinja” kad je u pitanju stara gradska jezgra Dubrovnika, seli se u Župu dubrovačku 2009. godine te se odmah zaljubila u taj kraj. Ubrzo pronalazi svoje mjesto u lokalnoj zajednici te postaje aktivna u mnogim lokalnim organizacijama i humanitarnim događanjima. Jedna od stvari za koju je iznimno vezana i za koju se jako zalaže je dobrobit životinja. ”Tijekom godina stvari su se pokrenule naprijed, ali postoji još mnogo toga što treba poduzeti”, rekla je.

Boba Thomas je strastvena šetačica, najčešće provodi vrijeme u prirodi s njena dva psa, te je član Planinarskog Društva. Istraživajući Župu kroz brojne šetnje, Boba se, iz prve ruke, jako dobro upoznaje s mnogobrojnim problemima s kojima se Župa susreće. Iako nikad prije nije pokazivala interes za politiku, prepoznaje moć i jedinstvo ove nezavisne liste te shvaća da upravo raznolikost članova predstavlja njenu snagu.

Također je aktivna u turističkoj industriji te je u stalnom kontaktu s turistima koji posjećuju Župu. ”Često susrećem turiste koji ovaj kraj gledaju drugim očima, a uostalom, moj muž je Englez. Iako živi ovdje već devetnaest godina, on još uvijek ima drugačiji pogled na stvari od nas ovdje”, dodaje Boba.
Boba je gorljivi branitelj prava životinja a neke od njezinih programskih smjernica su:
– Raditi na poboljšanju uvjeta za životinje što uključuje uvođenje plaže za pse
– Pošumljavanje ruralnih područja Župe
– Uvođenje ”zelenog” turizma, uključujući dobro označene šetnice, biciklističke staze, te promoviranje tradicionalnih župskih proizvoda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *