Reakcija kandidata za načelnika Marka Miloslavića

Budućnost sporta u Župi i predstavljanje kandidata – Mato Miloslavić
travanj 13, 2017
Međunarodni dan planeta Zemlje i predstavljanje kandidata – Robert Ćorak
travanj 22, 2017
Prikaži sve

Reakcija kandidata za načelnika Marka Miloslavića

Dužan sam reagirati na intervju načelnika općine Župa dubrovačka koji je objavljen u tiskanom izdanju DuLista jer upravo ovakve priče i ovakvi stavovi su nas i motivirali da se uključimo u politički život Župe.

Ne znam kojim informacijama raspolaže gospodin načelnik, ali mi je čudno da priča o privatnim investicijama pojedinih poduzeća kao vlastitom, odnosno uspjehu Općine.
Ono o čemu bi trebao govoriti je o prometnom kaosu za koji su direktan krivac načelnik i općinsko vijeće jer su donošenjem štetnog prostornog plana, na malom području dopustili gradnju velikih objekata koji za sobom vuku golemu količinu prometa, a da nisu našli adekvatno prometno rješenje. Dugo očekivano raskrižje u Srebrenom se rekonstruira po tko zna koji put i teško da će dati ikakve rezultate.

Nadam se da ste svjesni činjenice da u susjednoj općini postoji aerodrom koji je povećao kapacitet putnika na dva milijuna, da Turistička Zajednica procjenjuje povećanje broja turista za 10% i da će to dovesti do još većih problema u prometu i do velikog pitanja sigurnosti u prometu. Istina je da je u prošloj sezoni kroz Kupare prošlo oko dva milijuna vozila, ove sezone ta će se brojka premašiti.

Pripadate sustavu koji je godinama na vlasti u Župi, u Županiji i na koncu u državi, imali ste toliko prilika za napraviti nešto sa Župom, nažalost napravili ste minimalno.
Hvalite se kako je broj stanovnika povećan za 2000, a ja vas pitam što ste to napravili za te ljude? Gdje su nove prometnice, parking mjesta, javni sadržaji?

S druge strane mi imamo mlade, obrazovane i radišne ljude koji dobro barataju informacijama i koji su svjesni trenutnog stanja i trenutnih problema u općini, što je još bitnije znaju i kako te probleme riješiti. Ne planiramo čekati druge da nam rješavaju probleme, već ćemo s vlastitim kapacitetima riješiti goruća pitanja Župe poput prometa, kanalizacije, vrtića, posebno prostornog planiranja i svega onog što je u nadležnosti i mogućnosti općine.
Pametnom dosta!

Kandidat za načelnika Općine Župa dubrovačka Marko Miloslavić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *